Skip to main content

Dr. Kapás István

PhD. neurológus főorvos

Időpontfoglalás

Kapcsolat

+36 30 / 419 6633
info@fhmrendelo.hu

Rendelés

Kéthetente szerda: 15:00 – 19:00

Bemutatkozás

Kapás István a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán és az Eötvös Loránd Tudomány Egyetem Bölcsészettudományi Karának pszichológia és filozófia szakán szerzett diplomákat.

Az orvosegyetem befejezését követően a váci Jávorszky Ödön Városi Kórház Neurológiai Osztályán dolgozott 1994-től 2011-ig. Neurológiából 1999-ben tett szakvizsgát. Pszichológusként a Magyar Tudományos Akadémia Pszichológiai Intézetének munkatársaként a Személyiségpszichológiai Osztályon végzett kutató munkát. Pszichológiatörténeti jellegű és a tárgykapcsolati elmélettel összefüggő munkákat publikált, bölcsészdoktori disszertációja a pszichoanalízis magyarországi fogadtatástörténetének témájában született.

2011 és 2014 között a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Neurológiai és Agyérbetegségek Osztályán, 2014 augusztusától a Szent János Kórház Neurológiai és Stroke Osztályán dolgozik.

Neurológus szakorvosként a fekvőbeteg ellátásban és járó beteg gondozásban szerzett gyakorlatot az általános neurológiai és a cerebrovaszkuláris kórképek területén. 2009-ben kapcsolódott be a Semmelweis Egyetem Neuropatológiai és Prionbetegség Referencia Központ munkájába. A magyarországi prionbetegségek gyakoriságának és klinikumának elemzésében vett részt Prof. Dr. Kovács Gábor Géza intézetvezető irányítása mellett.

2016. tavaszán a Semmelweis Egyetem Doktori Iskolájában tudományos fokozat szerzési eljárás keretében Ph.D. disszertációját megvédte. Dolgozatának címe: Neurodegeneratív proteinopátiák klinikopatológiai elemzése. Témavezető: Prof. Dr. Kovács Gábor Géza

2016. nyarától a Miniszterelnökség állami projektértékelője az elméleti, gyakorlati orvostudomány, egészségtudomány és pszichológiai tudományok területén.

Vállalom a következő betegségekben szenvedők gondozását, tünetek esetén kivizsgálást:

Pszichológiai tanácsadás:

Milyen jellegű tünetek esetében tanácsos felkeresnie?

A következő esetekben kérhet segítséget:

Visszalépés a munkatársaink menüpontra