Skip to main content

Buzási-Vég Viktória

Addiktológiai tanácsadó szakpszichológus
Képzésben lévő sématerápiás konzultáns jelölt

Időpontfoglalás

Kapcsolat

+36 30 / 309 5570
info@fhmrendelo.hu

Rendelés

2 hetente
Csütörtök: 11:00 – 17:00

Bemutatkozás

Pszichológusi diplomámat a Debreceni Egyetem Pszichológiai Intézetében szereztem, majd 2023-ban az ELTE Addiktív viselkedések tanácsadó szakpszichológiája szakirányú képzését végeztem el, melynek abszolválását követően kitüntetéses oklevelet vehettem át.

2023 májusától kezdve a Nemzetközi Sématerápiás Egyesület (ISST) akkreditált képzésében veszek részt. Kiképző terapeutám: Bálint Andrea, klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, ISST akkreditált sématerapeuta és kiképző szupervízor.

Nem csak a szakmai fejlődésemre fektetek nagy hangsúlyt, hanem legalább ennyire fontosnak tartom, hogy- Önmagamért, és Klienseimért- folyamatosan dolgozzak önismeretemen. Kötelességemnek érzem, mint ahogy azt is, hogy szakmai tevékenységem szupervízió mellett végezzem.

2020 óta magánpraxisom keretében Gyermekként Megsebzett Nőkkel dolgozom, vagyis olyan Nőkkel, akik sérült gyermekkort éltek meg, melynek következményei mind a mai napig hatással vannak életükre. Azon dolgozunk, hogy az életük egy nap örömtelivé válhasson, mely a pozitív pszichológia tükrében az érzelmi, társas, pszichológiai, és spirituális jóllét állapotát jelenti.

Nagy örömömre szolgál, hogy az FHM rendelő szakmai teamjének tagja lehetek! Fontos célom az, hogy szaktudásommal, a hivatásom iránti elköteleződésemmel, a szakma és az emberek iránti alázatommal, egy elfogadó, biztonságos légkört teremtve, segítséget nyújthassak Önnek többek közt abban az esetben ha:

-Vizsgálatok, beavatkozások okozta szorongást él át

Ebben az esetben feltérképezzük azt, hogy milyen okok állnak érzései hátterében, és olyan technikákat sajátíthat el, olyan gyakorlati eszközöket adok a kezébe, amelyek segítségül szolgálnak a nehéz érzésekkel való megküzdésben.

-Nőgyógyászati betegséggel küzd

A diagnózissal való szembesülés gyászreakciót válthat ki. A veszteség feldolgozásában jelentős segítséget tud nyújtani a lelki támogatás, annál is inkább, mert egy krónikus betegséggel élő személy helyzetéből adódóan gyakran érzi magát egyedül. Továbbá feladatomnak tekintem azt is, hogy a támogatáson kívül segítsem lelki ellenállóképességének fejlesztésében, mely segítséget jelenthet a betegséggel való megküzdésben, annak elfogadásában, életminősége fokozásában.

-Meddőségben szenved

A meddőség krónikusan fennálló krízisállapotként is értelmezhető, mely nagyfokú stresszel jár, és megannyi nehéz érzés megélésével. Az önbizalom csökkenéséhez, az alkalmatlanság érzésének megjelenéséhez is vezethet, továbbá teljesítménykényszert, és kudarctól való félelmet is okozhat.

Feladatomnak tartom, hogy érzelmileg támogassam életének ebben a rendkívül nehéz időszakában, és mindemellett amennyiben a vizsgálatok eredményei nem tárják fel a probléma okát, együtt feltérképezzük a háttérben álló pszichés okokat.

-Ha vetélést élt át

Szeretnék érzelmi támaszt nyújtani mély fájdalmában, és segíteni az Önt ért veszteség feldolgozásában!  Mindemellett közös munkánk során feladatunk a vetélésélmény hátterében álló esetleges pszichés okok feltérképezése is.

-Ha kismama, és aggodalmakkal néz szembe élete új szerepével

Szeretném, ha tudná, hogy jogosak érzései! A szülővé válás folyamatának természetes velejárója az aggodalom, szorongás, félelem, önmagunk megkérdőjelezése. De olykor gyermekkori okok is állhatnak ennek hátterében. Az okok feltárása mellett szeretném segíteni a szerepre való felkészülésben, ennek részeként az önmagába vetett hit és bizalom erősítésében.

A Kilenseimmel végzett munkám során a krízisintervenció eszközeit, a sématerápia és a pozitív pszichológia eszköztárát alkalmazom, mindig a Kliens szükségleteihez, és a hozott problémához igazodva.

Dolgozzunk együtt testi-lelki egészségéért, szeretettel várom!

Visszalépés a munkatársaink menüpontra